Leven vanuit wie jij bent

Wie ben jij?

We bestaan uit een heleboel cellen wat samen een lichaam vormt. Het is ons brein dat een Ik creëert. Deze grote “Ik” bestaat op zijn beurt ook weer uit verschillende gecreërde Ik’jes. Door meerdere Ik’jes te creëren kunnen we onszelf te alle tijden goed en belangrijk voelen. 

Dat maakt wel dat het heel ingewikkeld is om te veranderen en jezelf te begrijpen. Want je bent altijd (on)bewust oorzaken aan het zoeken en aan het analyseren vanuit een ander Ik’je. En ieder Ik’je is weer tevreden met een ander resultaat. 

Veranderen of gelukkig worden vanuit het brein is daardoor onmogelijk. Je kunt tenslotte niet alle Ik’jes tevreden maken. Hoeveel mensen vinden zichzelf mooi in de spiegel? Er is altijd een nieuw Ik’je wat hogere eisen stelt. 

 

Gelukkig is het brein slechts een van de meerdere tools van ons lichaam. 

Toch lijken we dat vergeten te zijn. Hoe snel zitten we niet in ons hoofd? Helaas leven we in een periode waarin bijna alleen het brein aangesproken wordt. Door de manier van onderwijs, werken, social media, extreme prikkels, beeldschermen, etc. wordt vooral het hoofd en haar automatismen aangesproken.

Hierdoor krijgen onze andere persoonlijke tools onvoldoende aandacht en raken we sneller uit balans. 

Vanuit mijn intuïtieve coaching laat ik je weer kennis maken met alle onderdelen van jezelf zodat je weer in staat bent om jouw volledige potentiel te leven.

 

Het hart als keizer

Een gelukkig mens leeft vanuit zijn hart. Enerzijds omdat vanuit het hart onvoorwaardelijke liefde en oneindige tevredenheid wordt ervaren. Anderzijds omdat een combinatie van hoofd en gevoel nooit rust bengt. 

Er is een oud chinees gezegde wat luidt: Het hart als keizer, het hoofd als generaal en het gevoel als soldaat. 

Daarmee wordt bedoeld dat het hart jou als mens kan leiden, het hoofd als  generaal jou ondersteunt met oplossingen en het gevoel dienend is om alles daarin te ervaren.

Fysiek lichaam

Hart

Hoofd

Gevoel

De 7 eigenschappen van effectief geluk

Het leven vanuit het hart gaat via zeven essentiële stappen. Hierin zijn alle stappen belangrijk waarin geen enkele stap kan worden over geslagen. Vanuit mijn coaching zal ik je begeleiden bij iedere stap met oefeningen en ondersteuning. 

De piramide van levensfasen
De eigenschappen