Werken

Vrij werken

Vanuit wie jij bent

De programma’s van Wiejijbent.com leren je de belangrijkste kennis en vaardigheden zodat je volledig vrij kunt werken vanuit wie jij bent. 

Hoe voelt vrij werken?

Het zou zo maar kunnen zijn dat alles dan in een flow lijkt te gaan. Alles wat je doet minder energie kost. Je voelt je nog gelukkiger en meer voldaan. Je ervaart minder stress en ziet veel meer de mooie dingen van het werk. Je bent vooral blijer.

 

Je voelt je verbonden met jezelf en jouw werkomgeving. Je bent in staat om al jouw gevoelens te voelen en kan ervaringen makkelijker en sneller van je afzetten. Je bent hierdoor vitaler. Je zal meer energie ervaren, sneller herstellen en meer energie opdoen. 

Werken vanuit wie jij bent

Om te kunnen werken vanuit wie jij bent is het belangrijk dat je in volledige aligment bent. Dat je alle delen van jezelf kent en erkent. Dat je weet hoe jouw hoofd, hart, gevoel en energielichaam in elkaar steken, samenwerken en elkaar tegenwerken.

Hierdoor ontstaat een proces van zelfkennis en eerlijkheid, waarbij je niet leeft naar verwachtingen van anderen, maar keuzes maakt die passen bij wie jij bent, in ieder moment. Hierdoor ben je ook in staat interne- en externe energiën te managen. 

 

 

Time you enjoy wasting, was not wasted

De juiste keuze voor een baan of studie

We willen allemaal bij voorkeur een baan die volledig bij ons past. Tenslotte gaat het werken dan veel makkelijker en bijna vanzelf. Je ervaart meer voldoening en kan het met gemak volhouden tot aan je pensioen. 

Maar het valt niet altijd mee om zo’n baan voor jezelf te vinden. Om een juiste richting te vinden. 

Vaak maak je keuzes op basis van alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Wat je niet van jezelf kent, wordt niet meegenomen in het proces. 

Wie ben je namelijk écht diep van binnen? 

Onze intensive geeft jou de juiste inzicht(en).

 

Ontstaan van intuïtief advies in werk en studie

In zijn rol als manager bij een arbodienst had Arjan Vermeuen een kandidaat op gesprek na een open sollicitatie. 

Deze kandidaat had na een traject bij een loopbaancoach en meerdere assessments een open sollicitatie gestuurd. Ze wilde in ieder geval bij een arbodienst werken, bij voorkeur in een coachende rol. Bij het voeren van het sollicitatiegesprek vond deze kandidaat het erg moeilijk om zichzelf te beschrijven. Ook werd haar voorkeursfunctie niet direct duidelijk. 

Per ongeluk is hij zo met haar gaan meevoelen/ kijken in haar hoofd en hart. Ze kwamen erachter dat deze vrouw helemaal niet in een coachende rol paste. Ze vond ondernemen diep in haar hart en vanuit haar ziel erg belangrijk. Haar hoofd (met haar Ik’jes) was erg sterk en daar had ze nog veel te leren beaamde ze zelf. Erg mensgericht leek ze diep van binnen ook niet te zijn. 

Ze had wel genoeg van managers binnen bedrijven die haar oplegde hoe ze haar werk moest uitvoeren. Ook wilde ze meer vrijheid en minder druk. 

Samen kwamen ze erachter dat ze een ondernemende functie zocht binnen een organisatie die haar vertrouwen geeft en als mens erkent.

Alleen jij kan onderzoeken en voelen of het voor jou klopt.

Het vinden van de juiste studie

Vooral als we jong zijn is het maken van een studiekeuze niet altijd makkelijk. Er is zo veel te kiezen en je hebt nog niet eens alles in het leven kunnen ontdekken. 

Hoe lekker zou het zijn dat je een studie kiest waarmee je echt kunt doen wat je leuk vindt voor langere tijd? Een opleiding kiezen die bij jouw zielsmissie past zorgt ervoor dat de studie makkelijker gaat en dat je werk vindt waarvoor je “in de wieg gelegd bent”. 

Als je ouder bent is het ook fijn dat je geld en tijd investeert in een studie waar je in “bezield” bent. Samen met jou onderzoek we jouw diepste wensen. Als je doet waarvoor je op aarde bent gekomen, wordt je daarvoor ook rijkelijk beloond. 

Het vinden van nieuwe hobby's

Om te kunnen ontspannen maar ook voor het gevoel van zingeving zijn hobby’s essentieel. 

Een nieuwe hobby vinden alleen is niet altijd makkelijk. Meestal kom je bij toeval bij een sport of activiteit terecht vanewege vrienden of familie. Maar dat wil niet zeggen dat jij daar ook gelukkig van wordt. 

Hoe fijn zou het zijn als er iemand met je meevoelt en jou coacht (niet adviseert) naar wat er bij jou zou kunnen passen? 

In de praktijk horen we vaak: “O ja, dat deed ik vroeger inderdaad als kind” of “Daar heb ik wel eens over nagedacht maar….” 

En alleen jij kan onderzoeken en voelen of het voor jou klopt.