Energiewerk

Het weer laten stromen van energie

Om energie weer te laten stromen zijn eigenlijk slechts twee zaken nodig: liefdevolle energie en aandacht. Alles wil “slechts” gezien worden vanuit liefdevolle energie. Wanneer met liefdevolle energie naar iets gekeken wordt, verdampt de negatieve blokkerende energie als sneeuw voor de zon. Energie verandert binnen 90 seconden van lading. De negatieve energie wordt steeds positiever en kan dan weer gaan stromen.

Zo makkelijk als dit klinkt, zo moeilijk kan dit zijn in de praktijk. Liefdevolle energie kun je niet altijd zelf aanmaken of opbrengen. Helemaal niet als je enorm boos bent of juist ergens emotioneel door geraakt wordt. 

Met volledige aandacht 90 seconde op een specifieke plek doorvoelen is ook niet altijd makkelijk. Helemaal niet als je niet precies weet waar je binnen jezelf moet concentreren. En dan helpt onze drukke maatschappij met alle afleidingen daar ook niet aan bij.

Daarom is het fijn om samen met iemand anders te werken die jou kan coachen en ondersteunen met het in beweging brengen van de negatieve energie.

Ruimten in balans brengen werkt precies hetzelfde. Doordat ik de aanwezige energie doorvoel, wordt de energie in de ruimte direct rustiger en fijner. Eventueel kunnen we samen de ruimte met materialen inrichten/ aanvullen waardoor de liefdevolle energie nog groter wordt en aanwezig blijft.

Met mijn sterk ontwikkelde intuïtie kan ik o.a. afstemmen op jouw energie, pijnstukken, beschermingsmechanismen tot aan jouw diepste wensen.

Ik ben in staat om precies te voelen waar jouw aandacht zich in jouw lichaam bevindt, zodat ik (indien gewenst) jou kan begeleiden naar jouw hart of gevoel.

Naast het voelen kan ik “zien” en “weten” wat er zich in jou en jouw omgeving speelt of heeft gespeeld. Hiermee kan ik alle vragen met liefdevolle intenties beantwoorden. 

Het woord intuÏtie komt uit het Latijn en betekent letterlijk 'innerlijk weten'.

Intuïtie

Alles bestaat uit energie. Mensen, dieren, planten, hout, stenen tot aan plekken. Alles heeft een eigen energie. Van dit alles kan ik de energie voelen. Het werkt ongeveer als een ouderwetse radio waarbij afgestemd kan worden op verschillende zenders. Door er op te concentreren krijg ik het binnen. 

Dit kan dus ook van energie zijn op een locatie of tijd waar ik niet letterlijk aanwezig ben. Voor hele verfijnde (energie met een zwak signaal) is het makkelijker om wel fysiek aanwezig te zijn of met mijn handen te voelen.

Het kunnen “zien” en “ervaren/weten” gebeurt eigenlijk op dezelfde manier. Heel simpel uitgelegd is het belangrijk om het menselijk ego en alle andere menselijke gedachten vriendelijk te parkeren. Hierdoor ontstaat er een stilte waarbij neutrale informatie binnen kan komen. Deze neutrale (ego vrije) informatie laat zich soms zien door beelden die een soort foto’s of plaatjes zijn. Daarom noemen we dat “zien”. Die beelden kunnen soms op verschillende manieren geinteperteerd worden. Het is daarom belangrijk om deze voor te leggen aan jou als klant. Zo kunnen we samen onderzoeken wat er gezien wil worden.

Het “ervaren/ weten” leg ik vaak uit met een voorbeeld als jouw verjaardag. Je weet zeker op welke datum je jarig bent. Je hebt geen enkele twijfel bij deze datum. Dat een bal rond is, daar zul je ook geen twijfel bij hebben. Zo kan het ook zijn bij informatie die bij mij binnen komt zonder erbij nagedacht te hebben maar waarvan ik 100% weet dat het klopt. Daarom wordt dit vaak weten genoemd. 

Dit is (gelukkig) niet iets wat ik de hele dag doe. Daar heb ik een bepaald soort concentratieniveau voor nodig. Het is net als een gesloten glazen voordeur. Ik kan deels zien wat er zich achter de deur afspeelt maar kan pas echt alles zien als de deur open is. En die deur open ik alleen in samenspraak en met goedkeuring van jou.